top of page

Vaak gestelde vragen

Eie hulder een koartje?

Da's meestal de eerste vraag die we krijgen... Ja, dat hebben we normaal gezien wel bij. En ja, u mag er ook meerdere hebben om uit te delen. Uw zolder ermee isoleren is te veel van het goede.

Doejje hulder da al lange?

Meestal de tweede vraag vraag; waarom weten we zelf niet... Maar allee vooruit: Zonder Bandjes zijn organisch ontstaan zoals dat dan heet. Het officiële startschot moet ergens in september 2010 geweest zijn. We hebben allemaal iets met De Kleinste Steeple (familietheaternamiddag tijdens Waregem Koerse feesten) en een Chiro-verleden.

Mee oeveeln zije hulder?

Standaard komen we met z'n vijven af: Steef, Berdien, Thijs, Jo en Simon. Heel uitzonderlijk wordt daar wel eens van af geweken, bvb wanneer een bandlid niet vrij is, maar liever niet natuurlijk. In nog uitzonderlijkere omstandigheden zorgen we dat we een stand-in mee hebben.

Oe lange speeldje hulder azoo?

Goh, na een uur of twee zijn onze batterijen meestal plat, maar alles is bespreekbaar.

Wa speelde hulder?

Alles, of toch bijna alles . We duiken terug in de tijd, jaren '60, '70, '80, maar zijn ook niet bang van hedendaagse klanken. Alles wat we terugvinden in ons muzikaal geheugen en wat tof klinkt trekken we door onze klankkasten, sturen we over het klavier of schreeuwen we gewoon uit.
En zoals dat gaat in zwemvijvers: als je zwemt zonder bandjes, ga je ook wel eens kopje onder. Dat moet je erbij nemen.

Oevele vroahdje hulder?

De hamvraag... Hangt er van af voor hoe lang, hoe ver, met hoeveel, hoe groot, hoe zwaar, en in welke toonaard we verwacht worden te spelen. Mail ons alle gekende details door via het contactformulier op deze site, en we nemen supersnel contact met u op.

Woar kunnen w'ulder nog ne keer zien speeln?

Op veel wijkkermissen, recepties, walking dinners, braderijen, kerstmarkten, feestjes... in de buurt! Voor het eerstvolgende optreden in uw regio, stuur ons een mailtje via het contactformulier op deze site.

Eie hulder een eigen installatie?

Ja, die hebben we zelf mee voor kleine optredens tot ongeveer 250 man.

Eie hulder gjeenn dust?

Dat komt meestal wel na een uurke spelen. 

Kunje hulder ook een beetje rondloopn al speeln?

We zijn indien nodig -euh- beperkt mobiel. Mail ons voor meer details.

bottom of page