top of page

Steef

Zang, accordeon en -helaas- soms dwarsfluit

Steef is kleuterleider, docent aan VIVES Kortrijk, verteller, accordeonspeler/zanger van de band én hij kan 15 seconden zonder hulpmiddeltjes op zijn handen staan. Is soms zeer vermoeiend om bij te benen, laat staan achterna te hollen. Komt uit een Desselgems gezin met 8 kinderen en heeft daar de muziek met de paplepel meegekregen.

Berdien

Zang, viool en randapparatuur

Berdien, muzieklerares in het College van Waregem. Moeder van een tweeling, en ook een beetje de moederkloek van de band. Tevens secretaresse van Steef; houdt alle partituren perfect diabetisch gerangschikt. Speelt tegelijkertijd viool en klokkenspel, en rammelt met percussie en andermans voeten. Staat stevig haar mannetje bij die 4 kerels, of wat had je gedacht met zo’n stem...

Thijs

Gitarist en brein

Thijs is journa- en gitarist. Schrijft ook mooie boeken die sommige mensen zelfs kopen. Heeft een bijzonder sterke neus voor alles met een hoek af: van antiek tot werfafval, van fifties-design tot opgezette pauwen, je vindt het allemaal in zijn Gentse leefkuil. Zijn gitaar en zijn pen brengen hem overal waar hij wil.

Simon

Ritmesectie

Simon, architect, is de drummer van de band. Woont aan de Belgische kust, maar heeft geen zeebenen, tenzij na late feestjes. Eerste slagwerker in de Koninklijke fanfare van Desselgem. Houdt het tempo bij “Zonder Bandjes” stevig in de hand. Verdere vergelijkingen met rotsen in brandingen zijn eerder toevallig.

Jo

Bas. Diepe bas.

Jo speelt contrabas, en dat gaat diep. Kocht zijn oude Cubaanse contrabas op de 8ste verdieping van een flatgebouw met –helaas- een heel klein liftje. Houdt van oude West-Vlaamse spreuken en nutteloze weetjes, en is gepokt en gemazeld in de boekdrukkunst. Hoe dommer d’n boer, hoe schoner zijn patatten.

Please reload

bottom of page